Ceara & lubrifianti arbaleta

Ceara și lubrifianții pentru arbalete sunt produse utilizate pentru întreținerea și protejarea componentelor arbaletei. Acestea includ:

  1. Ceara pentru coardă: Este un produs care se aplică pe coarda arbaletelor pentru a o proteja de uzură și de deteriorarea cauzată de frecare. Ceara asigură o suprafață mai netedă și contribuie la prelungirea duratei de viață a coardei. De asemenea, poate reduce zgomotul produs în timpul tragerii.
  2. Lubrifianți pentru șine: Arbaletele au șine pe care săgețile alunecă înainte de a fi trase. Lubrifianții pentru șine sunt utilizati pentru a reduce frecarea și a asigura un alunecare lină a săgeții. Acest lucru poate crește precizia și viteza tragerii.
  3. Lubrifianți pentru mecanisme: Arbaletele pot avea mecanisme interne, cum ar fi mecanismul de armare. Lubrifianții specializați se utilizează pentru a menține aceste componente funcționale, pentru a reduce uzura și pentru a asigura o funcționare lină a arbaletei.

Utilizarea regulată a cerii și lubrifianților corespunzători contribuie la menținerea arbaletei în condiții optime și la prelungirea duratei de viață a componentelor.