Corzi & cabluri compound

Filter

Corzile și cablurile sunt componente cruciale ale arbaletei compound și joacă un rol esențial în funcționarea acesteia.

  1. Corzile (string): Corzile pentru arbalete compound sunt realizate din materiale rezistente precum fibră de poliester, fibră de carbon sau alte compozite puternice. Acestea sunt tensionate pe arcul arbaletei pentru a stoca energia necesară lansării săgeții. Corzile trebuie menținute în stare bună și înlocuite dacă prezintă semne de uzură sau deteriorare pentru a asigura precizia și siguranța tragerii.
  2. Cablurile (cables): Cablurile sunt fire suplimentare care lucrează împreună cu corzile pentru a transfera energia din arcul arbaletei în membrii mișcători ai arbaletei compound. Acestea sunt, de obicei, realizate din sârmă sau materiale compozite. Cablurile pot avea diverse forme și configurații, în funcție de designul arbaletei. Ele joacă un rol crucial în mecanismul de tensionare a arcului compound și în menținerea preciziei tragerii.

Atât corzile, cât și cablurile pentru arbalete compound trebuie menținute în stare bună, periodic verificate pentru uzură sau deteriorare și înlocuite atunci când este necesar pentru a asigura siguranța și performanța arbaletei. Unelte specializate pot fi necesare pentru înlocuirea corzilor și a cablurilor, iar acest lucru poate fi realizat de obicei de un specialist sau de un tehnician calificat pentru arme și arbalete.