Arbalete profesionale

ARBALETE DE VANZARE

Comanda acum!

O arbalestă (cunoscută și sub denumirea de arbaletă) este o armă de tir cu săgeți acționată manual, care utilizează un arc încordat pentru a propulsa săgețile. Arbaleta este o variantă evoluată a arcului și a fost folosită în principal în scopuri militare și de vânătoare în trecut.

O arbaletă tipică este compusă din următoarele componente principale:

 1. Arcul: Este elementul principal al arbaletei, care stochează energia pentru a propulsa săgețile. Arcul poate fi făcut din oțel, fibră de sticlă sau alte materiale rezistente.
 2. Corpul: Corpul arbaletei este structura principală care susține celelalte componente și oferă stabilitate. Acesta poate fi fabricat din lemn, metal sau materiale compozite.
 3. Mânerul: Mânerul este partea pe care arcașul o ține pentru a încărca și a trage arbaleta. Mânerul este echipat cu un sistem de declanșare sau un mecanism de eliberare pentru a elibera săgeata.
 4. Sistemul de tensionare: Arbaleta este prevăzută cu un sistem care permite încordarea și blocarea arcului pentru a putea fi pregătită pentru trageri repetate. Sistemul de tensionare poate varia, de la cel clasic manual, cu ajutorul unei pârghii sau a unui cablu, la modele moderne asistate de arcuri sau chiar cu propulsie cu aer comprimat.
 5. Săgețile: Săgețile (bolturile) sunt proiectilele trase de arbaletă. Acestea sunt prevăzute cu penaj pentru a le asigura stabilitatea în zbor și o vârf ascuțită pentru a pătrunde în țintă. Săgețile pot varia în funcție de scopul utilizării, fiind disponibile în diferite dimensiuni și materiale.

Arbaleta este cunoscută pentru precizia și puterea sa de penetrare, făcându-o potrivită atât pentru activități sportive și recreative (cum ar fi tirul la țintă), cât și pentru vânătoare. Este important de menționat că utilizarea arbaletelor în anumite țări și jurisdicții este reglementată de legi și regulamente specifice, iar practicarea arbaletismului ar trebui să se facă în conformitate cu acestea.

ARBALETE COMPACTETop cele mai vandute

Pistol arbaleta X-BOW FMA Supersonic XL M4 stock

Prețul inițial a fost: 2100 lei.Prețul curent este: 1800 lei.

Set pistol arbaleta EK Archery Cobra System RX Adder + 6 sageti vanatoare + geanta

Prețul inițial a fost: 2905 lei.Prețul curent este: 2749 lei.

Unele arbalete vin gata asamblate, insa sunt unele care necesita asamblare.

Asamblarea unei arbalete poate varia în funcție de modelul și producătorul acesteia. Totuși, în general, iată pașii de bază pentru asamblarea unei arbalete:

 1. Verifică conținutul: Deschide ambalajul arbaletei și verifică conținutul pentru a te asigura că ai toate componentele necesare. Acestea pot include corpul arbaletei, arc, mâner, sistemul de tensionare, șuruburi, săgeți și alte accesorii.
 2. Montarea arcului: Unele arbalete vin cu arcul deja montat, în timp ce altele pot necesita asamblarea acestuia. Verifică instrucțiunile furnizate de producător pentru a monta arc adecvat.
 3. Fixarea mânerului: Mânerul ar trebui să fie atașat la corpul arbaletei. Verifică dacă sunt șuruburi sau alte sisteme de prindere incluse și utilizează uneltele potrivite pentru a fixa mânerul în locul potrivit.
 4. Instalarea sistemului de tensionare: Dacă arbaleta are un sistem de tensionare, urmează instrucțiunile pentru a-l instala corect. Aceasta poate implica atașarea pârghiei sau a cablurilor de tensionare la arc sau la sistemul de blocare.
 5. Verificarea și ajustarea: După ce ai asamblat arbaleta, verifică toate conexiunile și asigură-te că sunt strânse în mod corespunzător. Verifică și reglează orice componente mobile sau ajustabile pentru a te asigura că arbaleta este în stare de funcționare corectă.
 6. Încărcarea săgeților: Încărcați săgețile în arbaletă în conformitate cu instrucțiunile furnizate. Asigură-te că săgețile sunt complet încărcate și că sunt așezate corect pe șinele sau ghidajele arbaletei.
 7. Testarea și ajustarea: Înainte de a utiliza arbaleta, efectuează teste de tragere într-un mediu sigur și în conformitate cu legile și regulamentele locale. Verifică precizia și funcționarea arbaletei și ajustează orice setări sau componente dacă este necesar.

Este important să urmezi întotdeauna instrucțiunile furnizate de producătorul arbaletei în timpul asamblării, deoarece pot exista diferențe specifice pentru fiecare model. Dacă nu ai experiență în asamblarea arbaletelor, este recomandat să consulți un specialist sau să cauți ajutorul unui instructor calificat.

LIVRARE GRATUITA

Livrare gratuita pentru comenzile peste 400 lei

SUPORT 24/7

Ne poti contacta oricand pe email

Retur in 14 zile

Poti returna produsele in stare nefolosita in termen de 14 zile.

100% PLATA SECURIZATA

Plata online in siguranta prin Netopia Payments.