Sisteme ochire

Filter

Sistemele de ochire 3D & vânătoare pentru arcuri sunt dispozitive de ghidare a săgeților montate pe arcul unui arc compus (compound bow) sau pe o balestră, care asistă arcașul în direcționarea precisă a săgeții către ținta dorită în situații de tir 3D sau vânătoare. Aceste sisteme sunt proiectate să ofere o aliniere corectă a ochiului, să permită reglaje precise pentru distanțe variate și, uneori, să ofere caracteristici specifice pentru a facilita condițiile de vânătoare.

Caracteristicile comune ale sistemelor de ochire 3D & vânătoare pot include:

  1. Pini de Vizare: Sistemele pot avea unul sau mai mulți pini de vizare care să ajute la alinierea ochiului arcașului cu ținta. Acești pini pot fi reglați pentru a se potrivi distanțelor diferite.
  2. Iluminare: Unele sisteme de ochire includ sisteme de iluminare pentru a face vizarea mai ușoară în condiții de lumină scăzută sau întuneric.
  3. Nivelă: O nivela integrată poate ajuta la asigurarea poziționării corecte a arcului, minimizând astfel erorile de aliniere.
  4. Construcție durabilă: Multe sisteme sunt realizate din materiale durabile precum aluminiul sau aliajele de aluminiu pentru a rezista uzurii și condițiilor meteo variate.
  5. Ajustabilitate: Sistemele de ochire oferă adesea posibilitatea de a face ajustări fine pentru a se potrivi preferințelor personale ale arcașului și condițiilor specifice de tragere.

Sistemele de ochire 3D & vânătoare sunt esențiale pentru arcașii care participă la competiții 3D sau care practică vânătoarea cu arcul compus, oferindu-le precizie și control asupra direcției săgeții în diverse scenarii.