Arbalete recurve

Filter

Arbaletele recurve sunt o categorie de arbalete, care sunt arme de tragere cu săgeți utilizate în vânătoare și sporturi de tir cu arcul. Termenul “recurve” se referă la designul particular al membrelor (arcului) arbaletei.

Arbaletele recurve sunt caracterizate de membri curbate care au o formă recurbată, adică se îndoaie în direcție opusă săgeții atunci când sunt tensionate. Această curbare inversă a membrelor conferă arbaletei mai multă putere și energie stocată în comparație cu arbaletele cu membri drepti (numite “arbalete cu membri drepti” sau “arbalete compuse”). Datorită acestui design, arbaletele recurve sunt cunoscute pentru viteza și forța lor.

Arbaletele recurve sunt apreciate de mulți arcași și vânători pentru precizia și puterea lor. Ele sunt folosite în diverse activități, cum ar fi vânătoarea de mare vânat sau competițiile de tir cu arcul. De asemenea, sunt mai ușor de întreținut și reparat decât arbaletele compuse, ceea ce le face o alegere populară pentru mulți entuziaști ai arcului și săgeții.

Avantajele folosirii unei arbalete recurve

Lejeritate. Greutatea unei arbalete recursive cu umeri clasici poate fi cu 3 kg mai mică decât cea compound. O astfel de caracteristică creează condiții excelente pentru o mișcare rapidă.

Precizia tragerii. Nu sunt necesare abilități speciale pentru a ajusta arbaleta de tip recurve. Are întotdeauna o anumită precizie. Indiferent de efectuarea anumitor manipulări.

Durabilitate și fiabilitate. Simplitatea construcției arbaletei determină nu numai prețul democratic, ci și fiabilitatea armei. O cantitate mică de piese în mișcare nu necesită o manipulare deosebit de atentă.

Dacă tendonul se rupe, acesta poate fi înlocuit rapid fără a opri antrenamentul sau antrenamentul.