Sageti arcuri

Săgețile pentru arcuri sunt proiectate să fie utilizate cu arcuri în diverse activități, cum ar fi tirul sportiv, vânătoarea sau competițiile 3D. Aceste săgeți pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi aluminiu, fibră de sticlă sau carbon, și au caracteristici variate pentru a se potrivi nevoilor diferitelor stiluri de trageri și scopurilor.

Principalele componente ale unei săgeți pentru arc includ:

  1. Teacă (Spine): Partea principală a săgeții, care determină gradul de rigiditate sau flexibilitate a acesteia. Alegerea adecvată a spinei este crucială pentru a se potrivi cu puterea arcului și stilul de tragere al arcașului.
  2. Varf (Punte): Partea frontală a săgeții care se îndreaptă către țintă sau pradă. Există diverse tipuri de vârfuri, inclusiv cele fixe sau înlăturabile, adaptate pentru diverse scopuri, precum vânătoare, tir sportiv sau 3D.
  3. Nock: Un inel mic, adesea din plastic sau alt material, montat la partea din spate a săgeții. Nock-ul se fixează pe coarda arcului și ajută la alinierea săgeții în timpul tragerii.
  4. Pene: Componente așezate pe spatele săgeții pentru a controla direcția în zbor și a asigura o traiectorie stabilă. Penele pot fi făcute din materiale precum pene naturale sau plastice de înaltă performanță.
  5. Insert: O piesă adesea metalică sau din alt material, plasată la capătul frontal al săgeții, unde se montează vârful. În unele cazuri, inserția poate fi lipită, iar în altele, poate fi detasabilă.

Săgețile pentru arcuri sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și specificații, iar alegerea săgeților potrivite depinde de tipul de arc folosit, stilul de tragere, scopul (vânătoare, tir sportiv etc.) și preferințele personale ale arcașului.